RiAniDans ריקודריאני

 

 In my last name you find the world 'Ani' that is translated as I in Hebrew language.

'All that is' is included in the I

Like the movement that is in abundance around you.

 

אני ריקוד 

 

I DANCE

DANSER

Het moment van creatie is waar de kunst ontstaat. Dat maakt dans uniek in zijn vorm. Dans kan alleen maar in het moment bestaan. Dit maakt het magisch voor mij. 

DOCENT

Als docent werk ik met veel verschillende doelgroepen wat mij blijft boeien. Het menszijn in mijn vak vind ik een van de prachtigste dingen die er zijn. Mijn werk gaat over het delen van ervaringen, open staan voor elkaar, zelfontplooiing en verdieping. 

MAKER

Als danser en maker werk ik als zelfstandige bij verschillende projecten. Ik vind het belangrijk om zelf actief uitvoerend bezig te zijn en mij te verdiepen in de  danskunst. 


MIJN REIS

 

EEN BEGIN

Als peuter danste ze al de hele dag en al snel ging ze op dansles. Vanaf acht jaar zong, acteerde en danste ze met groot plezier op de musicalschool. Een aantal jaar later auditeerde ze voor de vooropleiding van Danshuis Haarlem en vervolgde ze daar haar opleiding. De ontdekking van haar passie voor het docentschap ontstond op haar 14e toen ze als "hulp-juffie" bij kinderdanslessen assisteerde.  In haar examenjaar creëerde ze de choreografieën voor de schoolmusical. Na haar HAVO werd ze aangenomen op de Docent Dansopleiding (BA) van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten. In juli 2016 is zij afgestudeerd met de Bachelor of Dance in Education aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens haar opleiding heeft ze in choreografieën gedanst van onder andere Hilde Elbers, Jérôme Meyer, Filip van Huffel en Neel Verdoorn. In 2015 danste ze in ProPositions, gemaakt door Kamil Pilarksi, waarmee ze optrad in diverse theaters in Nederland en Polen. In oktober 2015 is ze een maand in Israël geweest waar ze gaga lessen volgde (danstaal ontwikkelt door Ohad Naharin) en na een auditie geaccepteerd werd voor de Dance Journey Program van Kibbutz Contemporary Dance Company. Voor LTdans bleef ze in Nederland. Daarnaast is Tamar als danskunstenaar te zien op evenementen en bijzondere gelegenheden.

 

Als danser en choreograaf heeft Tamar zich gespecialiseerd in modern jazz. Afgelopen seizoen is haar eerste stuk 'For You' voor professionele dansers in première gegaan in het Walhalla Theater. Een onderzoek naar de verbinding en energie van jazzmuziek en jazzdans. Naast LTdans geeft Tamar dansexpressie op Vrije School De Kaap, de afdeling basis/kader van het Rudolf Steiner College. Als freelancer is ze inzetbaar als docent, maker en danser waarbij ze zich graag inzet voor de community. Sinds 2017 is ze betrokken in projecten bij 'Code Groen' van Hofplein Theater & SKVR, 'Simpel Verlangen' (2018) van Gezelschap PRA. In samenwerking met vijf collega's 3 (drie dansers en twee muzikanten) creëerde zij in opdracht van Centrum voor de Kunsten Spijkenisse de voorstelling 'Als wij samen dansen gaan'. De voorstelling wordt opgevoerd in verzorgingstehuizen. 

 

Sinds haar 14e wist ze al dat ze wilde doceren, dansen, creëren en ondernemen. In de afgelopen jaren heeft ze ervaring opgedaan in het lesgeven aan diverse doelgroepen. Ze geeft les aan peuters, kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen in diverse stijlen. In de lessen van Tamar zijn veiligheid en plezier sleutelwoorden. Verbinding maken met het lichaam , bewustzijn, muziek, expressie, energie en dansbeleving zijn kernwoorden van elke les die zij doceert. Tamar geeft les in tapdans, modern en jazzdans, peuter/kleuterdans en kinderdans. 

English

Tamar Riani is a dancer, teacher, choreographer and entrepreneur. July 2016 she graduated from the bachelor of Codarts, Dance in Education. During her study she performed in choreographies from Hilde Elbers, Jérôme Meyer, Filip van Huffel and Neel Verdoorn. During her internship she travelled to Israel to study 'Gaga', the movement language from Ohad Naharin. After that she followed two Gaga Intensives in Antwerp, Belgium and Amsterdam, The Netherlands. During her graduation period Tamar did her research on Modern Jazz. After graduation her research continued which resulted in creating a jazz choreography called "For You". As a dancer she is training with Ruth Roosendaal to specialise herself further in tap dance.

While graduating Tamar started working together with Lieke Verheul. The two of them are the founders of LTdans, the first dance school at Katendrecht, which opened in december 2015. At LTdans you can find a wide variety of classes for all ages. There are classes for children as young as two! Be welcome to try toddler dance, Parent/child dance, Body Awareness, dance for 55+, LTdansgroep, Ballet, Modern/Jazz, & Tapdance.

 

"The purpose of arts education is not necessarily to create more professional dancers or artists. 

It's to create more complete human beings

 

who are critical thinkers, who have curious minds and who can lead productive lives."

 

Kelly Pollock